11 banor i Karlovy Vary, Cihelny, Karlštejn, Mariánské Lázně, Konopiště, Beroun, Beřovice, Poděbrady och Prag

Upplev en högklassig golfsemester i det eftertraktade Tjeckien, som erbjuder golfbanor i absolut världsklass! Här finns välskötta golfklubbar och banor från början av 1900-talet.

En golfresa till Tjeckien betyder också god mat och dryck, nöjen och kulturupplevelser utöver det vanliga. Hotellen i anslutning till de olika golfbanorna håller en hög standard med alla tänkbara bekvämligheter, och kurorterna Karlovy Vary och Mariánské Lázně har även fantastiska spa-möjligheter. På de olika golfklubbarna finns golfshop, caddies, möjligheter till uthyrning av golfbil samt ett brett utbud av restauranger och barer.

Karlovy Vary

Golfbanan i Karlovy Vary grundades 1904 och är den äldsta golfklubben i Tjeckien. Golfbanan är belägen i det bergiga landskapet vilket gör denna bana till en av de vackraste i centraleuropa. Den nyrenoverade banan har idag ett nytt klubbhus och banor som tillåter världsklassevenemang.

Karlštejn

Golfbanan från 1993 har ett fantastiskt läge i ett vackert landskap med utsikt över det majestätiska slottet i Karlštejn. Här finns en rik flora och fauna, terrängen är backig med skog, två sjöar och ett flertal sandbunkrar som tillfredsställer de mest krävande spelarna.

GC Praha-Motol

En golfbana för dig som vill tillbringa din golfsemester i Prags närhet med allt vad det innebär beträffande hotellalternativ och nöjesutbud. Golfbanan är byggd år 1926 inom stadens gränser, men placeringen i ett tystare område gör att man inte störs av trafiken. GC Praha-Motol är öppen året runt.

Poděbrady

Golfbanan i Poděbrady är vackert belägen i låglänt terräng vid Elbes norra strand. Tre tjeckiska arkitekter har bidragit till att skapa en 18-hålsbana av hög kvalitet, färdig hösten 2000. En golfresa hit kan med fördel kombineras med vistelse på något av stadens kurhotell. Poděbrady är känt för sina hälsobringande källor och sitt glasbruk.

Konopiště

Banan i Konopiště invigdes 2002. Konopiště ligger 40 km söder om Prag och är en av de vackraste golfanläggningarna i Tjeckien. Golfbanan, designad av John Burns, är konstruerad för både nybörjare och avancerade spelare.

Beroun

Nyanlagd luxuös bana drygt 30 km sydväst om Prag. Ritad av kanadensaren Les Furber med stor respekt för naturen och det omgivande landskapet. Balanserad mix av plan och kuperad terräng med bl a fyra sjöar.

Mariánské Lázně

Denna golfbana invigdes 1905 av den brittiske kungen Edward VII. Banan ägs av staden och har ett långtidskontrakt med golfklubben. Man har behållit den ursprungliga designen inspirerad från den romantiska eran. Standarden på golfbanan är hög, och varje år möts världsspelare här i tävlingen PGA Volvo Tour.

1. Karlovy Vary, 2. Praha-Motol, 3. Karlštejn,
4. Mariánské Lázně, 5. Cihelny, 6. Konopiště,
7. Poděbrady, 8. Darovanský dvůr, 9. Beroun,
10. Beřovice, 11. Prague City GC-Zbraslav

Cihelny

Den nyaste golfbanan i Tjeckien, Cihelny är belägen i den vackra naturen vid Karlovy Vary. Golfbanan, som ritades 2001 av den berömda projektgruppen Gary PlayerDesign Company lockade till sig omedelbart en rad namnkunniga golfspelare och tävlingar som t.ex. Volvo Cup. Utöver banans 18 hål kan spelarna utnyttja även 18-håls Honey Course, Putting green och Driving range under tak.

Darovanský dvůr

Darovanský dvůr är ursprungligen ett mindre gods beläget strax utanför Plzeň. Byggandet av banan inleddes 1997. Under 2004 färdigställdes den tredje 9-hålsbanan. På området finns hotell och konferensanläggning samt simbassäng, driving range och restauranger. Området nås lätt från motorvägen mellan Prag och Plzeň. Närheten till staden Plzeň, det moderna ölets födelsestad gör Darovanský dvůr till en av de mest spännande och avkopplande platserna att spela golf i Tjeckien.

Prague City Golf Club

Prags första 18-hålsbana, belägen i Zbraslav i Prags södra utkanter. Ritad av britten Jeremy Ford. Erbjuder exklusiva faciliteter med bl a en 18-håls putting course ”Himalaya”, inspirerad av St. Andrews.

Beřovice

Modern, varierad bana i kuperad terräng, ca 35 km nordväst om Prag. Ett flertal konstgjorda sjöar erbjuder stora utmaningar.

Fakta om golfbanorna

Karlovy Vary

18 hål, 6226 m, par 72, SSS 72
Terräng: backig
Säsong: april - oktober

Karlštejn

18 hål, 6361 m, par 72, SSS 72
Terräng: "easy bogey, svår birdie"
Säsong: april - oktober

Prag (GC Praha-Motol)

9/18 hål, par 70, SSS 70
Säsong: hela året

Beroun

18 hål, 6145 m, par 72.
Terräng: varierad

Mariánské Lázně

18 hål, 6195 m, par 72, SSS 72
Säsong: maj - oktober

Konopiště

18 hål, 6484 m, par 72
Terräng: skogig, många bunkrar

Cihelny

18 hål, 4542-5533 m, par 70
Terräng: teknisk bana av skotsk typ
Säsong: april - oktober

Beřovice

18 hål, 5837 m, par 72.
Terräng: kuperad

Poděbrady

18 hål, 6042 m, par 70

Darovanský Dvůr

9 hål 3063 m, 9 hål 2947 m, par 72 med möjligheter att kombinera tre 9-hålsbanor
Terräng: park och lätt kuperat
Säsong: hela året

Prague City Golf Club

18 hål, 5090 m, par 70.
Terräng: kuperad.
Säsong: hela året

»Golf - Prislista (pdf)

LATERNA MAGICA

 

Tel: 046 - 18 81 65

Fax: 046 - 13 49 54 info@laternamagica.com

www.laternamagica.com

Resfakta

Du kan åka tåg, flyga eller bila själv till Tjeckien. Alla resfakta, priser och övrig information finns på separat blad.

Skriv ut denna »Golfbroschyr i pdf-format.

Kontakta oss för prisuppgifter.

 

 

Våra hotell i Karlovy Vary, Mariánské Lázně och Karlštejn. För närmare beskrivning se vår

»Golfbroschyr (pdf)

»Golf - Prislista (pdf)

Grandhotell Pupp 5*

Karlovy Vary

Embassy ***

Karlovy Vary

Romance ***

Karlovy Vary

 

Růže ***

Karlovy Vary

 

Koruna ***

Karlštejn

Royal Golf Hotel 3/4*

Cihelny, Becov nad Teplou

Darovanský Dvůr Resort ***/****

Darovanský dvůr

Bohemia ***

Mariánské Lázně

Parkhotel Golf ****

Mariánské Lázně

Bellevue ****

Poděbrady

Zámecký Hotel 3/4*

Benesov

Hotell i Prag

I Prag finns ett stort antal hotell i alla prisklasser att välja mellan. För en fullständig förteckning beställ vår huvudkatalog.