Prag - ett levande konstmuseum

På Laterna Magicas konstresor till Prag får du uppleva en stad som är ett gigantiskt levande konstmuseum. Här finns allt sida vid sida; gotik, barock, nationalromantik, jugend, modernism, minimalism, postmodernism…
Vi varvar besök på gallerier med stadsvandringar bland kyrkor, palats och byggnader från alla konsthistoriska epoker.

Upplev konsten i det gyllene Prag

Henri Rousseau:
Självporträtt
Nationalgalleriet, Prag

Laterna Magicas konstresor visar dig konsten från den äldsta tiden fram till våra dagar. Efter revolutionen 1989 har Prag utvecklats till en av de mest intressanta konststäderna i Europa. Nu skall man hinna ifatt allt det som man inte fått uppleva under de senaste fyrtio åren. Under de närmaste åren kommer stora retrospektiva utställningar att visas. Här finns också det allra senaste - i Prag fanns minimalismen och postmodernismen långt innan dessa begrepp var kända i Västeuropa.

Laterna Magicas reseledare

Övrig reseinformation

Konstresorna leds av Peter Larsson, som är slavist och kulturjournalist med mångårig rapportering från Prag och Tjeckien. Han är f.d. intendent på Skånes konstförening och har bl.a. givit ut Václav Havel - En dåre i Prag. Genom honom kommer du också under din vistelse i Prag att träffa tjeckiska konsthistoriker och konstnärer.

Laterna Magicas konstresor till Prag sker med tåg eller flyg, och i priset ingår inkvartering på centralt hotell med frukost, entréer, guidning, rundtur, informationsmaterial och besök hos konstnärer.

Tala redan idag med din konstförening om att anordna en konstresa till det gyllene Prag!

Skolresor

 

 

 

Planera din Prag- och Tjeckienresa med hjälp av Laterna Magicas kataloger.

Reskatalog
Skolkatalog
Kurskatalog

Laterna Magicas kursprogram (PDF-filer):

Prag vid Europas korsväg (Historia)

Skriva för livet (Skrivarkurs)

De maktlösas makt - med skrivmaskinen som vapen (Litteratur)

Fåglarna har slutat sjunga (Miljö/Ekonomi)

PragInfo
hemsida för dig som vill veta mer om Prag inför avresan