Tjeckien runt med Laterna Magica

Laterna Magica erbjuder en rad intressanta utflykts- och övernattningsmöjligheter runt om i Tjeckien. Här finns möjligheter till kurser, konferenser, rekreation, skidåkning, besök på vinslott, vackra barockstäder, hälsokurer, golfspel eller vad ni själva kan tänkas att ha för intresse.
Vi erbjuder en rad hotell och inkvarteringar i alla prislägen. Vill ni besöka en ort som inte finns angiven i vår katalog så är det inte heller något problem.
Så välkommen till vårt Tjeckien.

Karlovy Vary

Karlovy Vary med sina källor är troligen vid sidan av Prag Tjeckiens mest berömda stad. Erbjuder fantastisk atmosfär med bad och massage i termalbaden, det berömda Grandhotel Pupp. En stad att njuta i. Vid Karlovy Vary finns Tjeckiens bästa golfbana.

Český Krumlov

Kanske ansedd som en av världens vackraste och mest välbevarade barockstäder. Sedan 1992 på UNESCO:s World Heritage List över oersättliga miljöer och byggnadsverk. Ett lämpligt utflyktsmål för en dag med stadsvandring och besök på slottet.

Mělník

Tjeckiens stora vinstad, belägen tre mil norr om Prag vid sammanflödet av Elbe och Vltava. Staden domineras av ätten Lobkowicz slott som också har en stor vinkällare. Utmärkt som halvdagsutflykt med besök på slottet och vinsmakning i slottskällaren.

Konopiště

Slottet daterar sig från 1100-talet, men är mest känt för att det under slutet av 1800-talet blev säte för den österrikiske tronföljaren Franz Ferdinand, som renoverade och inredde slottet. Ett utmärkt mål för en halvdagsutflykt.

Telč

En bedövande vacker stad i södra Tjeckien - ett givet utflyktsmål. En kombination av renässans- och barockbyggnader gör staden till ett av de finaste exemplen på medeltida stadsarkitektur. Det magnifika stora torget omgivet av arkadförsedda byggnader frammanar med lätthet atmosfären från renässansens dagar.

Veltrusy

Barockslott ca tre mil från Prag. Veltrusy är ett utmärkt utflyktsmål för en halvdagsutflykt. Slottet ligger i en stor, vacker park med flera andra byggnader, t ex olika paviljonger, ett doriskt tempel och ett egyptiskt hus. Här finns också en bra restaureng.
Karlštejn

Ett känt och omtyckt utflyktsmål ca 3 mil utanför Prag. Borgen från 1348 överblickar den lilla byn med sina restauranger och små butiker. På andra sidan den lilla floden Berounka ligger Tjeckiens modernaste 18-hålsbana som erbjuder inte bara en utmärkt golfbana utan också strålande utsikt. Karlštejn lämpar sig mycket väl för halvdagsutflykter.

Brno

Tjeckiens näst största stad och centralort i Mähren. Stadskärnan med sin blandning av barock, jugend och funkis är en upplevelse och allt är övervakat av den stora borgen Špilberk - som för övrigt har en alldeles utmärkt restaurang. Kulturlivet är omfattande och den världsberömda Brnomässan är en stor attraktion.

Mariánské Lázně

Eller Marienbad som det heter på tyska, är en charmerande kurort, mindre än Karlovy Vary, som erbjuder rekreation med bl a en mycket bra 18-hålls golfbana.

Kutná Hora

Tjeckiens "Sala" med Barborakatedralen. I stadsdelen Sedlec ligger det berömda benmuseet med skulpturer utförda av skelett. Ett givet utflyktsmål som kan kombineras med besök på glasbruket i Poděbrady.

Křivoklát

Gotiskt jaktslott utanför Prag. Lämplig som halvdagsutflykt och kan kombineras med ett besök hos någon av glassliparna eller på hyttan i Nyžbor.

Terezín - Theresienstadt

Lilla fästningen, med sin blodiga historia och ghettomuseet är en av världens mest berömda platser.

Špindlerův Mlýn

Tjeckiens stora vintersportort, belägen ca 10 mil nordost om Prag. Här finns rika möjligheter till skidåkning på både längden och tvären i ett landskap som inramas av bergstoppar på 1400 - 1500 m. Pistområdet bjuder på omväxlande åkning i blå, röda och svarta pister med ett väl utbyggt liftsystem. Laterna Magica erbjuder sex olika inkvarteringsalternativ i alla prislägen.

 

 
 

Planera din Prag- och Tjeckienresa med hjälp av Laterna Magicas kataloger.

Reskatalog
Skolkatalog
Kurskatalog

PragInfo
hemsida för dig som vill veta mer om Prag inför avresan